Les vidéos AgroParisTech

Sedimentation and creaming introduction

Publié le 20 septembre 2013 / - - /

Sedimentation and creaming are two analogous phenomena, but in one case, "particles" in the liquid
have a density higher than the liquid, and in the other case, the density is lower. In other words, in one case, particles fall, but in the other case, they float.
"Particles" ? It can be any objects, from the subatomic particle to the planet, or even the galaxy... but frequently, in the context of food, they are microscopic structures, in colloidal systems (do you know exactly what it is ?).

Sedimentation and creaming introduction
Partager la vidéo
Copier le code d'intégration la vidéo :
<iframe width="480" height="300" src="http://www.agroparistech.fr/podcast/spip.php?page=video-embed&id_document=5272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>	
Copier le code d'intégration la vidéo :
<iframe width="340" height="200" src="http://www.agroparistech.fr/podcast/spip.php?page=mini-video-embed&id_document=5272" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>	
Récuperer les adresses de la vidéo et de sa vignette
 http://podcast.agroparistech.fr/podcastproducer/attachments/DF747E39-FB34-459A-9ECF-8475E876B4DF/A8F80917-105D-4EFB-88EC-6A93572FAC9C.mp4
 http://www.agroparistech.fr/podcast/IMG/jpg/f1e0f56e-60160ce.jpg

Taille de la vidéo: 521 x 480 

Ecouter l'enregistrement

Messages

Un message, un commentaire ?

modération a priori

Ce forum est modéré a priori : votre contribution n’apparaîtra qu’après avoir été validée par un administrateur du site.

  • Pour créer des paragraphes, laissez simplement des lignes vides.

Pour aller plus loin

Des cours filmés pour les étudiants d’université. For students mostly : celebrate physical ...  lire la suite »